150 g údeného baranieho mäsa
300 g údeného bravčového mäsa
100 g slaniny
200 g zemiakov
1 pár údených bravčových klobás
100 g zucchini
400 g ružičkového kelu
100 g zelenej fazuľky
5 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
2 lyžice olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Zeleninu umyjeme a očistíme
zemiaky a zucchini olúpeme a nakrájame na kocky. Úené baranie a bravčové mäso uvaríme domäkka. Uvarené mäso vyberieme a do vody
v ktorej sa varilo vložíme zucchini
ružičkový kel
zemiaky
zelenú fazuľku a dáme variť. Slaninu
cesnak a petržlenovú vňať najemno nasekáme a v hlbšej nádobe zmiešame s olivovým olejom. Prv než je zelenina úplne mäkká
pridáme do polievky slaninovú zmes a klobásu nakrájanú na kolieska. Všetko spolu varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme údené mäso nakrájané na menšie kúsky a polievku odložíme z ohňa. Minestra nemá byť príliš hustá.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.