Ďulanské klobásy sa robia len v zime. Dobre vychladnuté bravčové mäso odblaníme a nakrájame na kocky s hranou 3 cm. Na 10 kg chudého bravčového mäsa dáme 2 kg chudého hovädzieho mäsa
odblaneného a nakrájaného na kocky. Potom pridáme 6 kg tvrdej slaniny nakrájanej na kocky. Všetko dobre premiešame. Znovu premiešame a pomelieme na 8 mm mreži. Pomleté mäso dáme do nádoby
dobre potlačíme
zakryjeme čistým obrusom a položíme do chladnej komory. O 2 dni mäso znovu premiešame a naplníme do bravčových čriev. Popicháme a údime studeným dymom z tvrdých pilín asi 2 dni. Prísady na 10 kg masy: 40 g cesnaku
100 g mletej sladkej červenej papriky
40 g mletého korenia
250 g soli.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.