800 g teľacieho karé
200 g slaniny
100 g masla
100 ml slivovice
150 g sušených sliviek
pol viazaničky petržlenovej vňate
pol čajovej lyžičky rasce
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie rebierka potrieme soľou a opečieme z oboch strán na 50 g rozpáleného masla. Sušené slivky namočíme do vody
vykôstkujeme a dáme k mäsu. Slaninu nakrájame na drobné kúsky
takisto pridáme k mäsu a všetko spolu dusíme. Mäso počas dusenia občas polievame vlastnou šťavou. Do zvyšného masla vmiešame rascu a prichutíme ním mäsovú šťavu. Potom do nej prilejeme slivovicu a dusíme ďalej
kým sa alkohol nevyparí. Šťavu osolíme a okoreníme. Udusené rebierka odložíme z ohňa. Rebierka posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou alebo haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.