Robia sa z bravčových slabín
hlavy
srdca a podbradkov. Všetko spolu uvaríme a nakrájame na kocky. Ako spojivo použijeme kož pomleté najemno a čerstvú krv. Všetko pomiešame a pridáme mleté korenie a voňavé korenie
majorán
ďumbier
soľ a trochu cibule nakrájanej nadrobno. Všetko dobre premiešame a napevno naplníme do hrubých bravčových čriev. Varíme asi 1 až 1 a pol hodiny podľa hrúbky čriev. Voda nesmie vrieť. Ak chceme zistiť
či sú už uvarené
prepichneme drievkom a ak vytečie čistá šťava
jaternice sú hotové. Vyberieme
zavesíme na palicu a na vzduchu usušíme. Potom zaúdime studeným dymom
zavesíme do komory a podávame ako nárez.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.