4 plátky tuniaka po 200 g
4 lyžice masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
1 konzerva olúpaných paradajok
4 paradajky
50 g pistácií
50 g píniových semiačok
1 balenie kapár
100 g hrozienok
50 g plnených olív
100 g zeleru
1 cibuľa
šťava z 1 citróna
pár kvapiek worcestrovej omáčky
mleté čierne korenie
soľ.
Ohňovzdornú nádobu vymastíme a dáme do nej umyté plátky ryby. Pokvapkáme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme
nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby. Povrch rýb posypeme nakrájanými olivami
hrozienkami
kaparami
píniovými semiačkami a pistáciami. Zalejeme bielym vínom a prepasírovanými paradajkami. Na to rozložíme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Zľahka osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zapečieme v rúre predhriatej na 220 oC asi 15 až 20 minút
vyberieme a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.