250 g ryž
250 g vylúpaného zeleného hrášku
50 g údenej slaniny
70 g eidamu
1 lyžica oleja
slabý hydinový vývar
1 cibuľa
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate.
Sparenú ryžu opražíme v rozpálenom oleji
zalejeme horúcim vývarom a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Prikryjeme a udusíme domäkka. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky
rozpražíme
pridáme vylúpaný hrášok
podlejeme trochou vody a udusíme domäkka. Udusenú ryžu premiešame s uduseným hráškom a posypeme nastrúhaným údeným syrom a petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.