600 g tekvice
4 paradajky
100 ml kyslej smotany
1 cibuľa
2 lyžice oleja
mletá rasca
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky
soľ.
Olúpanú tekvicu zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kúsky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji. Pridáme tekvicu a opražíme. Osolíme
posypeme rascou
pridáme petržlenovú vňať
olúpané a nakrájané paradajky a podlejeme. Prikryjeme a dusíme. Počas dusenia nemiešame. Keď je tekvica polomäkká
zalejeme ju kyslou smotanou
posypeme mletou paprikou
prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Udusíme domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.