800 g teľacej pečene
100 g slaniny
100 g masla
500 ml sladkého mlieka
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
200 ml mäsového vývaru.
Pečeň odblaníme a očistenú namočíme do mlieka na asi 1 hodinu. Slaninu nakrájame na dlhšie prúžky
ktorými prešpikujeme osušenú pečeň. Na panvici rozpálime maslo a pečeň na ňom opečieme z obidvoch strán. Osolíme
okoreníme
prilejeme zohriaty mäsový vývar
zakryjeme a dusíme na miernom ohni asi pol hodiny. Keď treba
prilejeme ešte trocha mäsového vývaru. Podusenú pečeň nakrájame na plátky a upravíme na zohriatu misu
ktorú uložíme do teplej rúry. V kyslej smotane rozmiešame múku
pridáme vypečenú šťavu z pečene
trocha povaríme a nalejeme na plátky pečene. Do šťavy môžme podľa chuti pridať aj trochu kaviáru. Podávame so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.