400 g baranieho mäsa (najlepšie zo stehna)
2 zelené papriky
4 paradajky
2 cibule
4 lyžice oleja
500 ml mäsového vývaru
zelená petržlenová vňať
na hrot noža práškového cukru
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Mäso očistíme
osušíme
nakrájame na kocky a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda. Pridáme nakrájanú cibuľu
opražíme ju do sklovita
zalejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme očistené zelené papriky zbavené jadier a nakrájané na prúžky a dusíme ďalších 15 minút. Ku koncu dusenia pridáme olúpané celé paradajky
podľa chuti osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou
preložíme do zohriatej ohňovzdornej misy a ešte trocha zohrejeme. Hotové posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.