700 g baranieho mäsa
100 g masla
100 ml bieleho vína
100 g mrkvy
1 cibuľa
1 lyžica múky
4 zrnká celého čierneho korenia
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Na 50 g masla speníme nasekanú cibuľu a mrkvu nakrájanú na kocky. Pridáme mäso nakrájané na malé kúsky a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme. Prilejeme víno
pridáme bobkový list a šťavu ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Medzitým na zvyšnom masle opražíme múku a zalejeme vodou. Zápražkou zahustíme mäsovú šťavu. Chvíľu miešame a potom ďalej dusíme
kým mäso nezmäkne. Podávame s idrijskými plnenými taštičkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.