800 g baraních rebierok
2 lyžice maizeny
200 ml bieleho vína
3 paradajky
2 mrkvy
50 g olív
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
200 ml mäsového vývaru
mleté čierne korenie
soľ.
Rebierka očistíme
osušíme
potrieme cesnakom
okoreníme mletým čiernym korením
osolíme a prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán dohneda. Potom ich z panvice preložíme do hrnca a na zvyšnom tuku v panvici opražíme očistenú cibuľu nakrájanú na kolieska. Preložíme ju k rebierkam
pridáme paradajkový pretlak
víno
mäsový vývar a prikryté pomaly udusíme domäkka. Ku koncu dusenia pridáme paradajky a mrkvu
všetko nakrájané na kolieska a tesne pred dokončením aj olivy. Ak je omáčka riedka
zahustíme ju maizenou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.