600 g bravčového pleca
50 g masla
1 hlávka červenej kapusty
10 zemiakov
50 g bravčovej masti
800 ml mäsového vývaru
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán dozlata. Prilejeme horúci mäsový vývar
prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme asi 45 minút. Potom k mäsu pridáme červenú kapustu
nakrájanú na rezance
očistené a rozštvrtené zemiaky
osolíme a prikryté varíme ešte pol hodiny. Mäkké mäso vyberieme a zmes v hrnci dôkladne premiešame
pričom zemiaky trocha popučíme. Nakoniec primiešame maslo
podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým bielym korením. Pri podávaní uložíme na kapustovo - zemiakovú zmes mäso nakrájané na kocky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.