400 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa (plece alebo bôčik)
80 až 100 g slaniny bez kož
2 vajcia
4 cibule
trochu cesnaku
2 žmle
200 g masti
mletá sladká červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté hovädzie a bravčové mäso najprv nakrájame na kocky s hmotnosťou 50 až 100 g. Nakrájané mäso zmiešame a pomelieme na mlynčeku. Potom pomelieme žmle
ktoré sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Okoreníme
osolíme a spojíme vajciami. Ak je pomletá masa tuhá
pridáme trochu vlažnej vody alebo vývaru a necháme trocha postáť. Pripravené fašírky opečieme z obidvoch strán na masti
až potom pridáme nakrájanú cibuľu. Keď sa spení
fašírky podlejeme a dusíme asi 20 minút. Necháme podusiť
potom zaprášime múkou a keď zožltne
znovu podlejeme a povaríme. Podávame s ryžou
s omastenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.