450 g hovädzieho filé (nakrájaného na rezance veľkosti zápalky)
1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
4 čerstvé paradajky (nakrájané na tenké polmesiačiky)
220 g mrkvy (očistenej a nakrájanej na rezance dlhé 5 cm)
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 olúpaná cibuľa (nakrájaná na plátky)
2 lyžice oleja
2 lyžice vody
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
2 čajové lyžičky prírodného cukru
pol čajovej lyžičky mletého korenia piatich vôní
soľ.
Vo woku rozpálime olej a v priebehu asi 4 minút opražíme hovädzie mäso. Pridáme cibuľu
ďumbier
paradajky a mrkvu. Za stáleho miešania pražíme asi 3 minúty. Pridáme cukor
korenie piatich vôní
sójovú omáčku
víno a vodu. Podľa chuti osolíme a povaríme na miernom plameni asi 10 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.