400 g hovädzej roštenky
60 g údenej slaniny
250 ml kyslej smotany
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
40 g hladkej múky
citrónová šťava
mäsový vývar
cukor
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Zľahka naklepeme. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozškvaríme. Pridáme mäso a prudko opražíme z oboch strán. Osolíme
okoreníme
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Primiešame očistenú koreňovú zeleninu
ktorú sme nakrájali na kolieska. Krátko opražíme
zaprášime múkou
opäť opražíme
podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a udusíme domäkka. Potom pridáme cukor
citrónovú šťavu
smotanu a petržlenovú vňať. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.