4 hovädzie rezne
100 g slaniny
2 malé cibule
250 ml mäsového vývaru (bujón)
7 zaváraných uhoriek
oregano (petržlenová vňať)
maslo
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu očistíme a nakrájame. Aby z rezňov nevytiekla šťava a neboli potom suché
vložíme ich do mikroténového vrecka a naklepeme. Posypeme soľou
mletým čiernym korením a oreganom. Na panvici rozpálime olej a rezne krátko z oboch strán opečieme. Znížime teplotu a rezne dopečieme (asi 1 a pol minúty). Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opečieme cibuľu
podlejeme vývarom
250 ml vody a necháme prevrieť. Pridáme rezne a dusíme prikryté na miernom ohni 30 minút. Medzitým slaninu a zavárané uhorky nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme jednu lyžicu masla a opečieme na nej slaninu a uhorky. Ochutíme soľou a korením. Rezne podávame posypané slaninou a uhorkami. Ako príloha sú vhodné halušky alebo zemiaky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.