400 g čerstvých húb
2 zelené a 2 červené papriky
40 g masti
2 cibule
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.
V rozpálenej masti speníme očistenú cibuľu
ktorú sme nadrobno nakrájali. Pridáme očistené a umyté na plátky nakrájané huby. Zakryjeme a dusíme asi 10 minút. Papriky zbavíme jadrovníkov
umyjeme
nakrájame na tenké rezance a primiešame k hubám. Osolíme
okoreníme a pridáme rascu. Znova prikryjeme a udusíme do polomäkka. Podľa chuti môžme primiešať 2 až 3 lyžice kyslej smotany
alebo paradajkový pretlak
ktorý sme rozmiešali s bielym vínom. Podávame s toastovým chlebom a ovocným džúsom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.