4 kuracie stehná
150 g údenej slaniny
150 g húb (šampiňónov)
5 strúčikov cesnaku
120 ml červeného vína
250 ml mäsového vývaru (vody)
120 ml zeleninového vývaru (vody)
250 g malých cibuliek
múka
tymian
olej
maslo
mleté čierne korenie
soľ.
Huby očistíme
umyjeme
osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná osolíme
okoreníme
posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke. Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla
pridáme celú olúpanú cibuľu
slaninu
huby a krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak
rozriedime červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový vývar
vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka (asi 30 minút). Podávame s ryžou a šalátom
zapíjame ľahkým červeným vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.