4 kuracie stehná
100 g varenej šunky
150 g nastrúhaného ovčieho syra
4 lyžice masla
200 ml červeného vína
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 konzerva olúpaných paradajok
1 malá konzerva zeleného hrášku
1 malá konzerva mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
250 ml hydinového vývaru
šťava z 1 citróna
zväzok pažítky
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou
šunku nakrájanú na prúžky
nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak
zaprášime múkou
prilejeme červené víno
hydinový vývar a pridáme paradajky. Potom pridáme stehná
hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou
mletým čiernym korením
citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou
nastrúhaným syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.