1500 g kurčaťa
500 g údenej krkovičky (alebo údeného kolena)
200 g čerstvej (alebo mrazenej) kukurice
250 g vylúpaného čerstvého (alebo mrazeného) bôbu
375 g paradajok
375 g zemiakov
1500 ml vody
1 cibuľa
1 viazanička byliniek
3 zelerové vňate
1 lyžica tmavého hnedého cukru
1 lyžica sušenej štipľavej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Kurča rozdelíme na 6 porcií. Dáme ho do panvice spolu s údeným kolenom a zalejeme vodou. Pridáme cukor i bylinky a varíme asi hodinu domäkka. Kurča vyberieme. Kurací vývar necháme v rajnici znova zovrieť
pridáme nasekanú cibuľu
zeler
nadrobno nasekané paradajky
bôb a varíme asi 20 až 30 minút
kým bôb nezmäkne. Pridáme kukuricu a varíme 10 minút. Potom pridáme uvarené a cez sitko roztlačené zemiaky
štipľavú červenú papriku a dusíme ďalších 15 minút. Koleno vyberieme z panvice. Vidličkou i nožom oddelíme mäso od kosti
kožu odstránime. Dáme späť do panvice mäso i kurča. Omáčka by mala byť hustá. Ak je lepkavá
prilejeme trochu vody. K dusenému kurčaťu podávame chlieb.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.