400 g teľacieho mäsa
200 g paradajok
100 ml bieleho vína
1 cibuľa
40 g tuku
pol čajovej lyžičky cukru
1 klinček
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
3 zrnká čierneho korenia
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na kocky (alebo malé medailóniky) a opražíme v rozpálenom tuku. Osolíme
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Pridáme polovicu olúpaných a nakrájaných paradajok
bobkový list
celé čierne a nové korenie a klinček. Podlejeme trochou vody a prikryté udusíme takmer domäkka. Potom pridáme cukor a zvyšok paradajok. Podlejeme vínom a zakryté udusíme domäkka. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.