1000 g nemastného hovädzieho
100 g surovej šunky
150 g nastrúhaného syra
2 vajcia
180 ml červeného vína
2 mrkvy
1 konzerva olúpaných paradajok
2 lyžice horčice
1 malý kúsok zeleru
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
100 g múky
100 ml oleja
250 ml mäsového vývaru
1 čajová lyžička nastrúhaného muškátového orieška
zväzok petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a vrecko vytrieme horčicou. Zeleninu očistíme
umyjeme a nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame na malé kocky a cesnak nasekáme nadrobno. Všetko zmiešame v mise so syrom
vajciami a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a naplníme vrecko. Zašijeme a mäso obalíme múkou. Olej rozpálime v hrnci na dusenie a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Zalejeme vínom a vývarom. Paradajky prepasírujeme a zamiešame do šťavy. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Pred podávaním šťavu osolíme a okoreníme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.