500 g čerta morského
500 g morského úhora
250 g sépie
100 ml olivového oleja
100 ml bieleho vína
300 g paradajok (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku)
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
2 lyžice múky
2 bobkové listy
majorán
5 zrniek celého čierneho korenia
soľ.
Ryby očistíme
nakrájame na väčšie kusy
obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán. Cibuľu
cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a opražíme na oleji po opekaní. Sépiu očistíme
nakrájame na plátky
pridáme k cibuľovému základu a podusíme. Občas ju podlievame horúcou vodou. Neskôr primiešame olúpané
nakrájané paradajky alebo paradajkový pretlak. Šťavu ochutíme soľou
mletým čiernym korením
bobkovým listom a majoránom. Keď je sépia mäkká
pridáme k nej ryby
všetko zalejeme vínom a dusíme
kým šťava nezhustene. Podávame s kukuričnou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.