4 plátky teľacieho kolena so špikom (po 300 g)
200 ml bieleho vína
1 vajce uvarené natvrdo
8 paradajok
2 mrkvy
kúsok zeleru
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 ml hustej paradajkovej šťavy
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 bobkový list
pol lyžice rasce
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky mäsa umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a potrieme soľou
mletým čiernym korením a rascou. Olej rozpálime v hrnci na dusenie a plátky mäsa v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo zvyšnom oleji opražíme očistenú a umytú zeleninu
ktorú sme nakrájali na kocky. Paradajky olúpeme
pretlačíme cez sito a spolu s paradajkovou šťavou a bielym vínom pridáme k zelenine. Ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou
rozmrveným bobkovým listom a cesnakom rozotretým so soľou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
pridáme mäso a prikryté dusíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Pred podávaním ešte raz ochutíme a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nasekaným vajcom. Podávame s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.