400 g teľacieho mäsa
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
1 malý karfiol
50 g zeleného hrášku
100 g koreňovej zeleniny
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
30 g hladkej múky
40 g tuku
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na menšie kocky
opražíme v rozpálenom tuku dozlata a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
primiešame očistenú koreňovú zeleninu
opražíme
podlejeme trochou vody a dusíme. Karfiol očistíme a spolu s hráškom uvaríme v slanej vode. Keď je mäso mäkké
pridáme uvarený hrášok a karfiol rozobratý na ružičky. Podlejeme mäsovým vývarom a chvíľu podusíme. Zahustíme múkou
ktorú sme nasucho opražili. Primiešame paradajkový pretlak a povaríme. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. Podávame s hranolkami alebo varenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.