400 g teľacieho mäsa
150 g sterilizovaného hrášku
50 g sterilizovaných cibuliek šalotiek
30 g hladkej múky
40 g tuku
mäsový vývar (alebo vývar z kostí)
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Opražíme za stáleho miešania
osolíme
okoreníme
podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
poprášime múkou
opražíme a zalejeme trochou vývaru. Povaríme. Potom vložíme naspäť mäso
pridáme hrášok
nadrobno nasekané cibuľky a všetko ešte zohrejeme. Dochutíme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a so zaváranými broskyňami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.