400 g teľacieho mäsa
50 g eidamu
kečup (alebo kyslá lahôdková smotana)
300 g ružičkového kelu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
30 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame
opražíme v rozpálenom tuku
osolíme a okoreníme. Pridáme rozotretý cesnak a nadrobno nasekanú cibuľu. Opražíme
podlejeme vývarom z kostí a prikryjeme. Dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
šťavu zahustíme múkou a povaríme. Zvlášť uvaríme v slanej vode ružičkový kel
precedíme ho
primiešame k mäkkému mäsu a zohrejeme. Napokon posypeme nastrúhaným syrom a pokvapkáme kečupom. Podávame s hranolkami a s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.