400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
30 g údenej slaniny
4 vajcia
2 lyžice mlieka
40 g tuku
150 g uvarených širokých rezancov
vývar z kostí
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme
okraje narežme
aby sa mäso pri dusení neskrútilo. Osolíme
okoreníme a z oboch strán opražíme v rozpálenom tuku. Podlejeme vývarom a prikryjeme. Dusíme domäkka. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme. Vajcia rozšľaháme so zelenou petržlenovou vňaťou a s mliekom. Do vymastenej ohňovzdornej misy uložíme uvarené široké rezance
obložíme ich mäsom
posypeme kúskami opražnej slaniny
zalejeme vyšľahanými vajciami a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.