750 g surových zemiakov
100 g masla
150 g cibule
250 ml hovädzieho vývaru
petržlenová vňať
soľ.
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme, pomiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a cibuľou nakrájanou na rezance. Dáme do vymasteného pekáča, pridáme rozpustené maslo a necháme chvíľu opekať. Potom zemiaky podlejeme vývarom, pekáč prikryjeme a zemiaky dusíme domäkka. Podávame ako prílohu k šalátom alebo pečenému mäsu. Tip: Namiesto hovädzieho vývaru môžme zemiaky poliať pohárom mlieka a pri podávaní ich posypať nastrúhaným tvrdým syrom. Ak chceme mať pokrm ostrejší, zemiaky okoreníme, opaprikujeme alebo pridáme majorán.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.