600 g zemiakov
400 g čerstvých húb
100 ml kyslej smotany
2 cibule
1 lyžica masti
mäsový vývar
1 bobkový list
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
3 zrnká čierneho korenia
soľ.
Zemiaky očistíme
umyjeme a nakrájame na plátky. Nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti
pridáme nakrájané huby a zemiaky. Opražíme
podlejeme mäsovým vývarom
osolíme
pridáme bobkový list
korenie a zakryjeme. Dusíme až kým zemiaky nezmäknú. Potom pridáme smotanu a petržlenovú vňať. Podľa chuti môžme pridať aj mletú červenú papriku
prípadne zahustiť zemiaky paprikovou zápražkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.