270 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
450 g baklažánov (nakrájaných na kúsky veľké 5 x 6 cm)
3 nasekané jarné cibuľky
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky)
1 lyžica sójovej pasty (alebo červených fazúľ z konzervy rozotretých na pastu)
6 lyžíc oleja
450 ml kuracieho vývaru
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
pol čajovej lyžičky mletého chilli korenia
soľ. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
2 lyžice vývaru alebo vody ak treba
pol čajovej lyžičky cukru.
Vo woku rozpálime 4 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme v ňom cesnak asi 2 minúty. Pridáme baklažán
ktorý nasaje všetok olej. Pražíme asi 4 minúty a stále miešame
aby sa pokrm nepripálil. Pridáme sójovú pastu
mleté chilli korenie
podľa chuti osolíme a dobre zamiešame. Prilejeme kurací vývar. Prikryjeme a varíme asi 6 minút na miernom plameni. Vyberieme baklažán a naukladáme ho na misu. Omáčku necháme naboku. Wok vytrieme a rozpálime v ňom zvyšný olej. ďumbier pražíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme cibuľu
kurča a za stáleho miešania oprážame asi 2 minúty. Pridáme zmiešané koreniace prísady a zliatu šťavu z baklažánov a povaríme na miernom plameni
dokiaľ nezhustne. Nalejeme na baklažán a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.