400 g mladých kalerábov
200 ml kyslej smotany
1 cibuľa
2 lyžice oleja
1 čajová lyžička hladkej múky
citrónová šťava
1 čajová lyžička cukru.
Kaleráby očistíme
ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a speníme v rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané kaleráby a zo všetkých strán opražíme. Zaprášime múkou a necháme pražiť. Podlejeme vodou
osladíme a udusíme domäkka. Napokon primiešame kyslú smotanu a ochutíme citrónovou šťavou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.