1 malý karfiol nakrájaný na ružičky veľké 2.5 cm
3 zelené (alebo červené) chilli papričky nakrájané na štvrtinky a zbavené semien
3 jarné cibuľky
4 lyžice oleja
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
300 ml kuracieho vývaru
1 čajová lyžička cukru
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného na tenké plátky
soľ.
Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. ďumbier pražíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Znížime teplotu a pridáme karfiol a chilli papričky. Miešame asi 4 minúty. Pridáme jarnú cibuľku
osolíme a posypeme cukrom. Miešame asi 1 minútu
potom prilejeme vývar. Zakryjeme pokrievkou a varíme asi 2 minúty. Pridáme zmes kukuričného škrobu s vodou a horúce miešame
dokiaľ omáčka nezhustne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.