400 g karfiolu
100 ml bieleho vína
worchestrová omáčka
sójová omáčka
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička Solamylu
30 g masti
1 čajová lyžička cukru
ďumbier
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú cibuľu nasekáme nadrobno a speníme ju v rozpálenej masti. Pridáme rozotretý cesnak a karfiol rozobratý na malé ružičky. Všetko posolíme a okoreníme. Pridáme worcestrovú a sójovú omáčku a osladíme. Podlejeme vínom
ochutíme ďumbierom
zahustíme Solamylom
ktorý sme rozmiešali s trochou vody a prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.