1000 g pštrosieho mäsa zo stehna nakrájaného na prúžky
400 g čerstvých šampiňónov
100 g sušených broskýň
1000 ml prírodného jogurtu
250 ml suchého červeného vína
2 lyžice oleja
2 strúčiky roztretého cesnaku
1 cibuľa nakrájaná na kolieska
2 stonky jemne nakrájaného zeleru
1 zelený výhonok cesnaku nakrájaný na kolieska
1 nakrájaná zeleninová paprika
500 ml mäsového vývaru
2 čajové lyžice múky
1 čajová lyžica tymiánu
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso marinujeme spoločne s jogurtom v zakrytej miske 4 až 6 dní v chladničke. V hrnci rozpálime olej a spolu opečieme cibuľu
zeler
cesnak a zelený cesnak. Pridáme mäso a opečieme. Prilejeme vývar a víno
dochutíme tymiánom
korením a soľou. Hrniec uzavrieme a necháme variť pri miernej teplote 2.5 až 3 hodiny. Potom šťavu zahustíme múkou a pridáme šampiňóny a broskyne. Dusíme ešte asi 10 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakmi a s čerstvým zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.