300 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa
2000 g paradajok
100 g zelenej fazuľky
100 g kapusty
250 g cibule
4 zelené papriky
1 baklažán
2 zucchini
20 okier
150 g ryž
150 ml oleja
1 zelerový list
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Do hlinenej nádoby dáme 100 ml oleja alebo 100 g masla. Na dno rozložíme vrstvu paradajok nakrájaných na plátky. Cibuľu
petržlenovú vňať a zelerový list nasekáme nadrobno. Baklažán
zucchini
papriky
okru
fazuľku a kapustu nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre premiešame a polejeme 50 ml oleja. Na paradajky rozložíme vrstvu miešanej zeleniny
a na ňu vrstvu mäsa nakrájaného na kocky. Každú vrstvu posypeme ryžou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vrstvy ukladáme na seba
kým nie je všetko rozdelené. Nakoniec ich zalejeme 200 ml vody. Nádobu dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov džuveč dusíme 3 hodiny. Po 1 hodine uložíme navrch ešte jednu vrstvu nakrájaných paradajok a dodusíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.