400 g bravčového mäsa z lopatky (alebo prerasteného bôčika)
100 ml kyslej smotany
4 paradajky
4 zeleninové papriky
40 g ryž
250 g zemiakov
1 cibuľa
1 lyžica oleja
40 g tuku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na malé kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku a primiešame mäso. Opražíme
osolíme
okoreníme a pridáme nakrájané zeleninové papriky zbavené jadrovníkov. Všetko spolu trochu opražíme. Potom primiešame očistené a nakrájané zemiaky a olúpané paradajky. Trochu podlejeme a dusíme domäkka. Na rozpálenom oleji opražíme ryžu
pridáme mletú červenú papriku a udusíme domäkka. Udusenú ryžu primiešame k mäsu
dobre zamiešame
zalejeme kyslou smotanou a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.