500 g pštrosích filet nakrájaných na pásiky
250 ml smotany
80 g masla
250 g čerstvých šampiňónov
100 g mandlí
4 lyžice oleja
3 cibule
strúčik cesnaku
sójová omáčka
2 lyžice Weinbrand
2 lyžice bazylika
sladká paprika
karí korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Mandle dozlata opražíme na masle. Olej rozpálime na panvici a opečieme mäso. Ochutíme paprikou
karí korením a soľou. Z panvice vyberieme mäso aj so šťavou. Do panvice dáme zbytok masla a opečieme cibuľu s cesnakom. Pridáme šampiňóny a necháme 10 min. dusiť. Pridáme šľahačku a dusíme ešte 5 minút. Omáčku ochutíme Weinbrandom
sójovou omáčkou
prípadne korením a soľou. Pridáme mäso so šťavou aj s 2/3 mandlí. Všetko znova krátko zohrejeme. Pri podávaní posypeme mandľami a bazylikom. Podávame s ryžou
hranolkami
knedľami alebo zemiakovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.