600 g rybieho filé (asi 8 kusov)
120 ml smotany na šľahanie
2 paradajky
1 čajová lyžička mletého karí korenia
250 ml mäsového vývaru (instant)
citrónová šťava
maslo
olej
soľ.
Paradajky na 10 sekúnd vložíme do vriacej vody
prepláchneme studenou vodou a olúpeme. Prerežme na štyri časti a vyberieme jadrovník. Filé posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Na panvici zohrejeme po lyžici oleja a masla. Filé na miernom plameni opečieme z oboch strán
pridáme paradajky a udusíme domäkka. Polievame výpekom. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku za stáleho miešania pridáme karí korenie
krátko opražíme a rozriedime vývarom
prípadne vodou. Za stáleho miešania prilejeme sladkú smotanu a varíme
kým nezhustne omáčka. Podávame s omáčkou
uvarenými cestovinami
prípadne zemiakmi posypanými žruchou alebo petržlenovou vňaťou. Zapíjame tramínom alebo bielym burgundským vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.