Bravčové stehno (z mladej ošípanej)
1000 ml bieleho vína
1000 ml červeného vína
mrkva
zeler
kaleráb
petržlen
bobkový list
celé čierne korenie
soľ.
Bravčové stehno vcelku s kožou (čisté a zbavené srsti) dáme variť s bielym a červeným vínom. Potom pridáme zeleninu nakrájanú na kolieska
soľ a celé čierne korenie. Necháme variť domäkka. Podávame teplé so šípkovým lekvárom rozpusteným vo víne
obložné plátkami citróna a nastrúhaným chrenom. Zvyšok môžme vložiť naspäť do omáčky a môžme nechať stáť na chladnom mieste aj niekoľko dní (najviac týždeň). Musíme však dbať na to
aby bolo mäso omáčkou zaliate.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.