1 falošná sviečkovica
300 g slaniny
300 g šampiňónov
300 ml paradajkovej šťavy
500 g cibule
2 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
soľ.
Sviečkovicu posolíme
opaprikujeme a v nádobe položíme asi na 3 hodiny do chladu. Medzitým nakrájame slaninu na kocky a upražíme do sklovita. Pridáme nakrájanú cibuľu a udusíme. Pridáme cesnak
paradajkovú šťavu a vodu. Tým polejeme sviečkovicu a v rúre na mäkko udusíme. Ak je šťava hustá
prilejeme vodu. Keď je mäso napoly mäkké
pridáme šampiňóny nakrájané na kocky a s nimi spolu dodusíme mäso domäkka. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou podľa sezóny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.