kiwi
3 tégliky kyslej smotany
180 g kryštálového cukru
150 g polohrubej múky
vanilkový cukor
strúhaná čokoláda
džm
3 stužovače šľahačky
1/2 prášku do pečiva
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tento premiešame s múkou
žĺtkami a práškom do pečiva. Hotové cesto dáme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do rúry. Tortový korpus po upečení necháme vychladnúť. Zo smotany
vanilkového cukru a stužovača urobíme ručným šľahačom krém a necháme chvíľu odstáť. Korpus potrieme slabou vrstvou džmu
dáme prvú vrstvu krému a kolieska kiwi. Na to dáme ďalšiu vrstvu krému. Takto získame základ torty
ktorý vyzdobíme podľa vlastnej fantázie strúhanou alebo roztopenou čokoládou. Krémom môžme natrieť aj obvod torty a takisto pridať aj čokoládu. Na vrch torty môžme dať ešte zopár koliesok kiwi ako ozdobu. K torte podávame varenú čokoládu alebo viedenskú kávu. Tortový korpus môžme kúpiť aj hotový.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.