2 vajcia
80 g blanšírovaného (alebo mrazeného špenátu)
400 g pšeničnej múky
1 až 2 lyžice olivového oleja
nastrúhaný muškátový oriešok
čajová lyžička soli.
Múku preosejeme na dosku a v strede urobíme jamku. Špenát nasekáme nadrobno a vysušíme v utierke. Do jamky v múke dáme špenát
vajcia
soľ
nastrúhaný muškátový oriešok a olej. Smerom zvonka dovnútra vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do vlhkej utierky a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo v strojčeku na cestoviny a povykrajujeme rôzne tvary.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.