1000 g hovädzieho mäsa bez kostí
4 paradajky
6 zemiakov
100 g zeleného hrášku
12 malých karotiek a šalotiek
1 zeler
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
50 g hladkej múky
100 g masti
zelená petržlenová vňať
1 bobkový list
tymian
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na kocky a prudko opečieme na roztopenej masti dočervena. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno
rozotretý cesnak
nakrájaný zeler
nasekanú zelenú petržlenovú vňať
paradajky nakrájané na štvrťky
polámaný bobkový list
na hrot noža tymianu a mletého čierneho korenia
zelený hrášok
karotky a šalotky nakrájané na kolieska a olúpané
rozpolené zemiaky. Všetko podlejeme vodou
uvedieme do varu
prikryjeme
zmiernime oheň a pomaly dusíme za občasného premiešania asi 2 hodiny. Nakoniec pridáme múku rozmiešanú v troche vody
premiešame a ešte povaríme asi 5 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.