2 veľké zemiaky
2 vajcia
50 g vykôstkovaných sliviek
100 g hrozienok
30 g obličkového loja
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
250 g mrkvy
1 lyžica citronátu
1 lyžica oranžátu
na hrot noža mletých klinčekov
nastrúhaného muškátového orieška
škorice
mletého čierneho korenia a soli.
Zemiaky olúpeme
umyjeme
nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme
necháme odkvapkať a popučíme. Mrkvu olúpeme
nakrájame na kolieska
podusíme v troche vody a popučíme na kašu. Obličkový loj a slivky nasekáme
hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať. Oranžát a citronát jemne nakrájame. Všetko spolu s korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Pudingovú formu dobre vymastíme maslom
vysypeme jemnou strúhankou a naplníme zemiakovo - mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli asi 3 hodiny. (Voda sa nesmie variť naplno
ale len pobublávať.) Uvarený puding opatrne vyklopíme na misu. Podávame horúci.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.