250 g hovädzieho mäsa
250 g bravčového mäsa (môž byť aj celé množstvo chudého bravčového mäsa)
10 paradajok
cibuľa
60 g masti (masla)
zelená petržlenová vňať alebo pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti. Na nej rýchlo opečieme pomleté mäso. Osolíme a okoreníme. Pridáme plátky paradajok a dusíme ich s mäsom. Keď sa šťava trochu odparí
pridáme vajcia
premiešame a necháme mierne stuhnúť. Pokrm posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ak máme k dispozícii čerstvo nazbierané huby (hríby)
môžme ich nakrájať na plátky a opiecť s mäsom. Podávame s ryžou
so zemiakmi alebo s chlebom a so šalátmi zo zeleniny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.