500 g mletého bravčového mäsa
500 g paradajok (môžu byť aj zavárané)
100 g tvrdého syra
1 feferónka
6 lyžíc oleja
2 vajcia
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice kečupu
6 lyžíc strúhanky
ryža
1 až 2 čajové lyžičky oregana
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu a cesnak očistíme
polovicu cibule a strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno. Spolu s vajciami
kečupom
4 lyžicami strúhanky
soľou a korením pridáme k pomletému mäsu a dobre premiešame. Syr nakrájame na malé kocky. Feferónku prerežme napoly
vyberieme jadierka a nadrobno nakrájame. Spolu so syrom primiešame k mäsu. Menšie rolky sformujeme vlhkými rukami
obalíme ich v dvoch lyžiciach strúhanky a dáme na chladné miesto. Zvyšnú cibuľu nadrobno nakrájame
opražíme v dvoch lyžiciach oleja. Pridáme umyté a nakrájané paradajky
ochutíme soľou
korením
oreganom a pomaly na minime varíme asi 10 minút. Fašírky vypražíme v rozpálenom oleji. Podávame s ryžou a paradajkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.