200 g bravčového kolena
200 g domácej klobásy
200 g slaniny
150 ml kyslej smotany
400 g bielej fazule
50 ml oleja
1 cibuľa
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
5 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme a dáme variť spolu so slaninou
klobásami
kolenom
nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku. Keď sú klobásy
slanina i koleno uvarené
vyberieme ich. Hlinenú nádobu vymastíme olejom a dáme do nej polovicu precedenej fazule. Na ňu uložíme klobásy
slaninu a koleno. Všetko rovnomerne posypeme nasekanou cibuľou a cesnakom. Navrch rozložíme druhú polovicu fazule
zalejeme kyslou smotanou a opaprikujeme. V predhriatej rúre zapekáme pri teplote 180 oC asi 15 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.