200 g šunky (alebo údeného mäsa)
100 ml červeného vína
500 g fazule
1 cibuľa
múka
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Cibuľu očistíme a nasekáme. Speníme ju na oleji
zasypeme múkou
podlejeme vínom a varíme asi 10 minút. Potom pridáme fazuľu
čierne korenie
soľ a ešte chvíľu povaríme. Do hotovej fazule pridáme na kocky nakrájanú šunku. Podávame s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.