 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             3962x
3962x
            
                200 g slaniny
 1 bravčová kosť zo stehna
 250 g suchej fazule
 60 g mladej kukurice
 2 zemiaky
 6 strúčikov cesnaku
 1 viazanička petržlenovej vňate
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme
 zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po 10 minútach varenia ju opäť precedíme
 zalejeme vriacou vodou
 pridáme kosť zo stehna a spolu varíme. Keď je fazuľa mäkká
 dáme do polievky zemiaky nakrájané na kocky a mladú kukuricu.  Slaninu
 cesnak a petržlenovú vňať nakrájame najemno
 zmiešame a pridáme do polievky. Varíme
 kým nezmäkne. Potom vyberieme kosť
 mäso oberieme a vložíme do polievky. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.